Kokenut hierojasi

Hieronta ja muut hyvinvointi­palvelut Varkaudessa.

Olen koulutettu eli laillistettu hieroja ja valmistunut v. 2012 Kuopion hierojakoulusta. Peruskoulutuksen jälkeen olen jatkokouluttanut itseäni suorittamalla mm. urheiluhierojan opinnot v. 2017 sekä lukuisia ammatillisia lyhytkursseja täydentääkseni ammattitaitoani ja voidakseni palvella paremmin asiakkaitani.

Ota yhteyttä ja kysy lisää urheiluhieronnasta tai muista palveluistani!

klassinen hieronta

Klassinen hieronta

Klassisessa eli perinteisessä hieronnassa kehon pehmytkudoksia käsitellään vaihtelevin ottein. Hieronnan tavoitteena on parantaa lihaksen aineenvaihduntaa ja rentouttaa kehoa. Hieronta nopeuttaa palautumista sekä laukaisee lihasjännityksiä. Myös erilaisiin kehon kiputiloihin hieronnalla voidaan saada helpotusta. Hieronta vilkastuttaa verenkiertoa lisäten kudosten saamaa happea ja ravinteita sekä parantaen kehon lymfakiertoa jolla puolestaan on turvotuksia vähentävä vaikutus. Hieronta lisää myös nivelten liikkuvuutta, rikkoo lihasvammoista tullutta arpikudosta sekä tietenkin rentouttaa ja hoitaa stressitiloja. Klassisella hieronnalla voidaan vaikuttaa myös lihaskireyksien aiheuttamiin kehon ylikuormitus-, ryhti- ja asento-ongelmiin. Hieronta toimiikin olennaisena osana monen työperäisen fysiologisen ongelman kuntoutushoidossa.

urheiluhieronta

Urheilu­hieronta

Urheiluhieronta perustuu klassiseen hierontaan ja se sopii niin työssäkäyville, ikääntyneille kuin urheilijoillekin. Klassiseen hierontaan verrattuna urheiluhieronta on tehokkaampaa ja siinä käytetään monipuolisempia otteita, hierojan suorittamia venytyksiä sekä klassista hierontaa useammin myös lämpö- ja kylmäkäärehoitoja. Urheilijoiden hoidossa huomioidaan myös hieronnan tarve ja teho suhteessa urheilijan harjoitus- ja kilpailuohjelmiin.

Lihasten rentoutuminen mahdollistaa niiden kehittymisen, siksi hieronta on tärkeä osa lihashuoltoa. Säännöllinen lihashuolto ehkäisee myös rasitusvammoja, esimerkiksi revähdyksiä ja ponnistuspäänsärkyä treenin yhteydessä. Urheiluhieronnasta on apua myös työperäisiin lihasrasituksiin.

intialainen päähieronta

Intialainen päähieronta

Nykyaikainen intialainen päähieronta yhdistää alkuperäisen tuhansia vuosia vanhan päähieronnan ja niska-hartiaseudun hieronnan. Se on länsimaalaiseen elämäntapaan sopivaa yksikertaista ja rauhoittavaa hierontaa. Se laukaisee stressiä ja helpottaa stressin aiheuttamia oireita. Hoidolla on sekä rentouttava että virkistävä vaikutus.

Hieronta tasapainottaa autonomista hermostoa ja siten nopeuttaa kehon omia paranemisprosesseja sekä ennaltaehkäisee sairauksia vahvistamalla vastustuskykyä. Hoidon aikana vapautuvat endorfiinit vaikuttavat tehokkaasti myös mieleen antaen voimia ja elämäniloa.

Kaula- ja purenta­lihasten hieronta

Kaula- ja purenta­lihasten hieronta

Purentalihasten kireydestä kärsii yllättävän moni. Hampaita narskutetaan ja purraan yhteen usein nukkuessa. Stressi aiheuttaa tai pahentaa purentalihasten toimintahäiriöitä. Usein valitetaan myös päänsärkyä, korva-, kasvo-, ja leukasärkyä tai korvien soimista ja lukkoisuutta. Vaikeudet avata tai sulkea suuta ja jopa niska-hartiaseudun kiputilat voivat aiheutua purentaelinten kireyksistä.

Purentalihasten hierontaan kuuluu niska-hartiaseudun, kaulan ja pään hieronta sekä hieronta kasvojen alueelta ja puremalihakset poskien sisäpinnoilta.